Informatie - Cursusaanbod - Consultatie - Agenda - Aanmelden - Links - Contact - Help

 Aanbevolen websites

 • Nederlandse Vereniging Autisme: www.autisme-nva.nl
  Site van de Nederlandse ouder- en familievereniging met: basisinformatie over autisme (kenmerken, gedrag, hulpverlening, invloed op omgeving, behandelmethoden); catalogus van boeken en publicaties; agenda; links; zoekfunctie.

 • Autisme Centraal: www.autismecentraal.com
  Autisme Centraal is een kennis- en ondersteuningscentrum dat autisme ziet als een uitdaging voor onze samenleving. In Autisme Centraal gaan drie partners samen: de Vlaamse Dienst Autisme, De Brug en het Centrum voor Concrete Communicatie. Elk vanuit hun specifieke werking streven ze het zelfde doel na.Wat hen bindt? Ze stellen autisme centraal!

 • Opleidingscentum Autisme: www.ocautisme.be
  Theo Peeters stichtte het OCA in 1981 na een jaar studiebezoek (via het Nationaal Fonds voor Geneeskundig Onderzoek) in North-Carolina (VS). Het OCA is sindsdien geaffilieerd met het TEACCH-staatsprogramma (Treatment and Education of Autistic and related Communication Handicapped CHildren: Behandeling en opvoeding voor kinderen met autisme en verwante stoornissen - lees: mensen met autismespectrumstoornissen).

 • Sociale kaart MEE Twente: www.socialekaarttwente.nl
  In de Sociale Kaart Twente vindt u het regionale aanbod van diensten en producten binnen het werkterrein van de WMO: wonen, werk, zorg en welzijn. Op dit moment (september 2010) bevat de database ruim 5000 regionale adressen en 40.000 landelijke adressen. Er is de mogelijkheid om te zoeken naar diensten en producten alleen voor autisme.

 • Samenwerkingsverband autismehulpverlening Overijssel: www.autismeoverijssel.nl
  Deze site is een initiatief van organisaties in de provincie Overijssel, die deelnemen in het convenant autismehulpverlening Overijssel. Hier is informatie te vinden over: de hulpverlening voor mensen met autisme in Overijssel, de doelstelling van het convenant autisme Overijssel en de activiteiten van de regionale autisme netwerken (RIAN) in Twente en West-Overijssel.
 
Klik op dit icoon om terug te gaan naar het hoofmenu